tovább a party társasokhoz tovább a casládi társasokhoz Stratégiai társasjáték társasjáték vásárlás kapcsolat családi társasjátékok gyermek társasjátékok strategiai társasjátékok klasszikus társasjátékok party társasjátékok társasjáték kiegészítők

STRATÉGIAI TÁRSASJÁTÉKOK:

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a stratégiai társasjátékok, melyek fejlesztése a mai napig gőzerővel zajlik a gyártók közt. A stratégiai társasjátékok rendszerint hosszabb játékidővel bírnak, mint a hagyományos játékok, hiszen a szabályrendszerük is jóval összetettebb. Nem ritka, hogy egy-egy játék több óráig is eltart 2 vagy több játékos között. Ugyanakkor éppen ennek köszönhetően ezek a játékok sokkal élvezetesebbek, mint bármilyen más társasjáték, hiszen a játékos által végrehajtható lehetőségek jóval szélesebb skálán mozognak. Az olyan játékok, mint a Catan Telepesei, az X-Wing vagy a Trónok Harca élvezetes küzdelmekre adnak lehetőséget.

A stratégiai játékok jellemzően drágábbak, mint a hagyományos játékok, mivel ezekbe a társasokba hatalmas erőfeszítéseket és fejlesztést ölnek a gyártók. Ugyanakkor ezen játékok közös jellemzője, hogy később a külön kapható kiegészítő csomagokkal bármikor tovább bővíthetőek és folyamatosan modernizálhatóak a már meglévő alapkészletek.