tovább a stratégiai társasokhoz tovább a családi társasokhoz
Társasjáték webáruház társasjáték vásárlás kapcsolat családi társasjátékok gyermek társasjátékok strategiai társasjátékok klasszikus társasjátékok party társasjátékok társasjáték kiegészítők

ÜDVÖZLÜNK A TÁRSASJÁTÉKOK.HU WEBOLDALON!

A társasjátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így nem csoda, hogy különféle kiadók egyre több társasjátékot fejlesztenek és adnak ki. A kínálat tekintetében minden korosztály megtalálja a neki való játékot, és már már a játékok stílusában is kedvére válogathat a vásárló.

A kínálatukban a legnagyobb hazai társasjáték kiadók gondozásában megjelent játékok közül válogathat, de persze a legnagyobb nemzetközi kiadók is képviseltetik magukat. A játékaink mindegyike vagy teljesen magyar nyelvű, vagy a játék során teljes mértékben nyelvfüggetlen, azonban ilyenkor is természetesen magyar nyelvű játékszabály van a játék mellé mellékelve.

A játékokat több szempontból is lehetőség van csoportosítani, mi igyekeztünk a lehető legkönnyebben áttekinthető és mindenki számára kényelmesen értelmezhető kategóriákat alkotni. Ennek köszönhetően könnyedén keresgélhet, a családi, vagy épp a gyerekeknek szánt játékok között, de ha logikai vagy memória játékot keres, azokat is könnyedén egy csokorba szedve megtalálja.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a társasjátékok már közel sem csak a gyerekek szórakozása, hiszen a Stratégiai és kalandjátékok között már számtalan olyan játék akad, amely a bonyolultsága és összetettsége lévén megkövetel egy bizonyos érettséget a játékosoktól, éppen emiatt a 12-14 éves korosztály a játék célközönsége. Egy-egy komoly stratégiai játék több órás szórakozást kínál a játékosok részére, akiknek a játék során lehetőségük van fantasy környezetben kalandozni. Például a Trónok Harca című rendkívül sikeres könyv- és film sorozat fantasztikus helyszínein és legendás szereplőivel tehetjük próbára stratégiai és egyben diplomáciai képességeinket. De hasonlóképp a Sci-Fi kedvelők is izgalmas élményekkel gazdagodhatnak a Warhammer 40.000 komor hangulatú jövőjében, avagy próbára tehetik magukat a Star Wars filmek lélegzetelállító űrcsatáiban az X-Wing figurás stratégiai játékának köszönhetően.

A társasjátékok azonban nem minden esetben követelik meg a játékosoktól, hogy komoly stratégiai érzékkel legyenek megáldva, hiszen egyre több asszociációs játékot is találunk a kínálatban. Talán az egyik legnépszerűbb a mára már számtalan kiegészítővel büszkélkedő Dixit társasjáték, vagy épp a rejtélyes nyomozás köré épített Mysterium is.

Bár a társas játékok nagy részében a játékosok egymás ellen, vagy legalábbis egymással versengve igyekeznek győzelemre jutni, mára egyre népszerűbbek az úgy nevezett kooperatív játékok, amelyek arra ösztönzik a játékosokat, hogy együtt, közös erővel győzedelmeskedjenek. A legtöbb kooperatív játék esetében az ellenfél a játék jól kidolgozott mechanikája, ami körről körre generálja az ellenfeleket, vagy a megoldásra szoruló feladatokat. A kooperatív játékok egyik legismertebb képviselője a Pandemic társasjáték ahol a játékosok egy kutató csoport tagjait alkotják, akik különféle járványok kialakulását igyekeznek megakadályozni. A győzelemre csak akkor van esély, ha a játékosok összefognak, és közösen törekednek a legjobb megoldás megtalálására. A kooperatív játékok között találhatunk olyat is, ahol több játékos igyekszik egyetlen játékos felett győzedelmeskedni. Erre a változatra jó példa a Drakula dühe, ahol egy játékos irányítja Drakulát, a többiek pedig a vámpírvadászokat, akik próbálnak a vérszívó nyomára bukkanni, és megakadályozni őt gonosz tervének megvalósításában.

A társas játékok mellett meg kell említeni a kártyajátékokat is, hiszen ezek a játékok is képesek több ember számára remek kikapcsolódást kínálni. A kártyajátékok természetesen szinte kizárólag csak kártyákból álló játékok, legfeljebb egy-két jelző vagy kocka képezi a játék részét. Az olyan klasszikus kártyajátékok, mint a Fekete Péter, a kvartett, az autóskártyák, a magyar és a francia kártya egész biztosan nem maradt ki senki életéből sem. Azonban ahogy a társasjátékok, úgy a kártya játékok is rendkívül szerteágazóan fejlődtek az utóbbi időben. Az UNO és a SOLO is nagyon sok háztartásban tartoznak a kedvencek közé. Azonban az törpékkel az arany után bányászó Aranyásók vagy épp a kalandos vadnyugaton játszódó Bang! Kártyajáték már sokkal kevésbé ismert, ugyanakkor nagyszerű szórakozást kínáló, és egyszerű szabályokkal rendelkező játék. Elképesztően nagy népszerűségnek örvend a kerek kártyalapokkal rendelkező Dobble játék is, ami egymagában több játéklehetőséget is kínál a játékosok számára. Azonban a kártyajátékok között is megtaláljuk a komolyabb stratégiai lehetőségeket kínáló játékokat is hiszen a pakliépítő rendszerű Dominion, valamint a Wizard kártya is komoly lehetőségeket rejt magában.

Mindent összevetve a társasjátékok nagyszerű szórakozást kínálnak a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Akár parti játékot keresünk, akár egy komoly stratégiai játékra vágyunk, ha egymás ellen akarunk versengeni, vagy ha a játékostársainkkal összefogva szeretnénk közösen osztozni a sikeren, a társasjátékok között biztosan találunk egy olyat, ami pont megfelel az elvárásainknak.